Ebook [Qortimet e vjeshtës cities] ☆ Qemal Stafa

Free download Ç PDF, eBook or Kindle ePUB free ê Qemal Stafa

Qortimet e vjeshtës

Read Qortimet e vjeshtës Qemal Stafa ê 5 Read Free download Ç PDF, eBook or Kindle ePUB free ê Qemal Stafa Isë shkollore Në janar 1939 u arrestua e u dënua me burgim nga gjyi i regjimit të Zogut Në gjy nga i akuzuar u kthye në akuzues i regjimit e rendit feudalo borgjez Në prag të pushtimit fashist të Shipërisë arratiset nga burgu dhe bashkë me Vasil Shanton organizon ëndresën antifashiste punon pa u lodhur për tërhejen e rinisë në luftë kundër pushtuesit të huaj Vijoi përkohësisht studimet në Itali dhe pas kthimit në atdhe u hodh në ilegalitet Kreu me sukses shumë detyra të rëndësishme për.

Read Qortimet e vjeshtës

Read Qortimet e vjeshtës Qemal Stafa ê 5 Read Free download Ç PDF, eBook or Kindle ePUB free ê Qemal Stafa Organizimin e forcimin për luftën e armatosur kundër pushtuesve fashistë e tradhtarëve të vendit për demaskimin e shpartallimin e elementëve përçarës etj U rrethua nga fashistët në Tiranë dhe duke luftuar heroikisht u vra në 5 maj 1942 emal Stafa ishte dhe letrar i talentuar Krijimtaria e tij u takon kryesisht viteve të rinisë Shkroi tregime skica e vjersha një pjesë e të cilave u botuan me pseudonimin Brutus në shtypin përparimtar të kohës Radhitet ndër letrarët e rinj realistë të viteve.

Free download Ç PDF, eBook or Kindle ePUB free ê Qemal Stafa

Read Qortimet e vjeshtës Qemal Stafa ê 5 Read Free download Ç PDF, eBook or Kindle ePUB free ê Qemal Stafa Emal Stafa lindi në Elbasan më 20 mars të vitit 1920 ; vdi më 5 maj 1942 Ishte figurë e shuar e lëvizjes dhe e Luftës ANÇ Nxënës në gjimnazin e shtetit të Shkodrës hyri në një nga celulat e ytetit mori pjesë në lëvizjen revolucionare të rinisë u bë një nga drejtuesit e shoërisë jashtë shkollore Besa Shiptare Në Tiranë u lidh me Vasil Shanton u organizua në GK të Shkodrës 1937 dhe së bashku me Vasil Shanton zhvillon veprimtari revolucionare lidhet me punëtorët organizon aksione të rin.

  • Paperback
  • 89
  • Qortimet e vjeshtës
  • Qemal Stafa
  • Albanian
  • 09 March 2018
  • null