[read Selimut Malam] Epub author Hani Fazuha

  • Paperback
  • 390
  • Selimut Malam
  • Hani Fazuha
  • Malay
  • 05 May 2018
  • null

Hani Fazuha ô 0 Read

Read Selimut Malam ¹ PDF, DOC, TXT or eBook Kerana suka Dania buat kerja gila Kerana suka dia terima lamaran Haidar Walhal dia tahu lamaran itu hanya untuk menghalalkan yang haram bukan untuk sebuah kasih sayangTapi ada yang Haidar tidak tahu kenapa dia sanggup lakukan begitu'Semua orang tak boleh tahu apa yang berlaku Anggap saja antara kita tak pernah jadi apa apa' Dania tunduk sembunyikan wajah Mahu berkata kata tapi tiada. 35Selimut MalamKerana suka Dania buat kerja GilaKerana suka Dania terima lamaran HaidarWalhal dia tahu lamaran itu hanya untuk menghalalkan yang haramBukan untuk Sebuah kasih sayangDisitulah kisah ini bermula semuanya kerana hati dah sayang sepahit hempedu pun rela ditelanSedih tapi tidak sadis itu yg mampu membuat saya terus membaca walau ada goyah sedikit kerana adengan suami isteri yg lovey dovey sangatSaya suka karya HF yg ni seperti mana saya menyukai Pergi Tanpa AlasanSaya tak suka watak wanita lemah dan mudah dibuli watak Dania kuat cuma tewas dengan cinta Haidarkalau itu bukan cinta apakah namanya ya Haidar bikin panas juga mamat ni Ego keras kepalaselfish nasib baik sempat sedar sebelum terlewatAsalkan Dia Bahagia 20Saya simpan dulu kisah ini sehingga buku edisi terhad mereka ada dalam tangan sayaPS Kerana buku ini juga lah saya tiba2 ubah tarikh ke PBAKLmeredah kesesakan umatPenat beratur je rasanya

Read Selimut MalamSelimut Malam

Read Selimut Malam ¹ PDF, DOC, TXT or eBook Ng punya segalanya kecuali cinta dan kasih sayang 'Maksudnya you dah puas dengan I' Suara Dania hampir tidak terkeluar Haidar berpaling Sebut tentang puas Jika bersama Dania dia tak pernah tahu erti puas Tapi ada sesuatu yang mengharuskan dia 'melepaskan' Dania dari genggaman Akan wujudkah sebuah rasa yang bernama cinta di antara hati mereka Jika tidak mungkinkah akan ada orang ketig. Cerita yg biasa2 sahaja Ego seorang lelaki kerana kehendak hati tak diturutkan oleh buah hati nun jauh di lain benua buat dia melamar Dania menjadi isteri Memberi dan menerima kerana bersebab yg menjerat dua hati Ok jeRated as mild stress after reading Jodoh Untukku Asal bahagia 20 saya tak baca as I have read extended novel b4 this

Free read Ì PDF, DOC, TXT or eBook ô Hani Fazuha

Read Selimut Malam ¹ PDF, DOC, TXT or eBook Suara 'I tahu you tak pernah sayang I Tapi' liurnya terasa sangkut di kerongkong sendiri 'Cara you 'buang' I ni buat I rasa terhina' 'I tahu you kuat' 'Suara Haidar bagai memujuk Tangan naik menyentuh pipi isteriDania senyum dalam tangis Kalau apa yang dia beri selama ini belum cukup untuk mengikat hati Haidar dia akur Siapalah dia untuk berdiri di sebelah Haidar yang hebat Haidar ya. Bagi saya ini karya terbaik beliau Segalanya diadun dengan begitu cemerlang Naskhah dewasa yang dipersembahkan secara santai tapi sarat dengan permainan emosi dalaman1 Tema Cinta Digarap sebaiknya agar tidak menjadi cinta yang memualkan Tema cinta yang nampak biasa biasa sahaja tapi adunan rencah yang mengelilingi subjek naratif buat tema ini jadi cinta yang bukan biasa biasa Ada rohnya di situ2 Plot Padat Kronologi cerita dijalin padat agar tiada lompang Pembacaan jadi lancar tanpa ada timbul tanda tanya perjalanan naratif sebelumnya Sisi flashback digarap ringkas padat dan digaul mesra agar pembaca tidak hilang arah atau terganggu fokus3 Perwatakan Dania dan Haidar saling berkongsi dominasi dalam naratif ini Saling beradu untuk melahirkan keseimbangan Saling membayangiSaling bekerjasama untuk mengikat pembacaan hingga ke noktah akhir Watak pembantu dipotretkan mengikut acuan tanpa tiris Memainkan peranan masing masing sebaiknya Maya yang menjengkelkan selera Dr Adif yangyeahsaya sudah teka memang dia Hijaz yang alahaiboleh tahan juga sisi sinisnya Gaulan semua watak diperincikan dengan secukup rasa4Gaya Bahasa Cantuman dua lenggok diadun samarata Santai dan di ruang tertentu naratif sisip puitisnya ada berjejak di situ5 Mesej Saya lebih melihat mesej yang ditinggalkan Dania dalam naskhah ini Perempuan akan bertahan sehabis daya kalau sudah cinta separuh nyawa Dania bagaikan Dandelion Dandelion yang kuat walau nampak rapuhKuat mempertahankan cinta walaupun perasaan dihiris dan makin merapuh Dandelion Dania yang mengajar apa itu tegar kuat dan mandiri Sisipan Istimewa Asalkan Dia Bahagia 20 bonus buat pembaca yang sudah ikuti kisah awalnya Pengakhiran yang manis dalam gaulan awal yang meruntun pemainan rasaTahniah buat penulis untuk kepuasan rasa yang ditinggalkan pada pembaca dalam menelusuri perjalanan dua naratif ini