Mungkinkah [free Read] ☆ Hanni Ramsul

FREE READ Mungkinkah

Mungkinkah

CHARACTERS Ñ Mungkinkah Hanni Ramsul Ó 1 CHARACTERS REVIEW ´ YESHLER.RU Ó Hanni Ramsul Yang mencuba nasib mencari rezeki di syarikatnya Menolak semua calon yang lain dia nekad memilih Arisa sebagai pembantu peribadinya Rasa tertarik pada Arisa dan rasa geram sering ditolak oleh Arisa membuat Zariff tercabar Akhirnya mereka berkahwin kerana kepentingan bersama Perkahwinan mereka sama sama dirahsiakan Pada Arisa perkahwinan itu tidak lebih untuk menghalalkan apa yang haram sebelumnyaTetapi untuk Zariff perkahwinan itu secara perlahan lahan telah mengajarnya tentang kehidupan yang lebih baik Belajar untuk menjadi ketua keluarga mengajarnya erti tanggungjawab dan dia mula membuka hati untuk. Jalan cerita yang menarik Walaupun tebal tetapi tidak membosankan Penyampaian juga menarik dan mampu memberi rasa kepada pembaca Buku ini berjaya menjentik emosi aku dengan sikap Arisa yang sentiasa cuba menjadi kuat dan tabah untuk menempuh dugaan hidup yang menimpanyaSelain itu aku juga sukakan sikap sabar Zariff dalam meraih cinta Arissa Dan yang paling penting ialah kesedaran Zariff untuk berubah menjadi insan yang lebih baik

REVIEW ´ YESHLER.RU Ó Hanni Ramsul

CHARACTERS Ñ Mungkinkah Hanni Ramsul Ó 1 CHARACTERS REVIEW ´ YESHLER.RU Ó Hanni Ramsul Menerima perkahwinan itu sebagai satu ikatan yang suciMalangnya cara Zariff mendapatkan Arisa membuat Arisa tidak yakin langsung dengan perubahan Zariff Lebih lebih lagi pada masa yang sama ibu Zariff sibuk mahu menjodohkan Zariff dengan Nabila Apakah penamat hubungan di antara Zariff Arisa dan Nabila Mampukah Zariff menggapai cintanya Terus matikah perasaan Arisa kerana duka semalam Dan mungkinkah Nabila cinta yang betul betul layak buat Zariff“Mungkinkah hati yang mati ‘kan bernafas kembali“Mungkinkah rasa yang hilang ‘kan mencari jalan pulang“Mungkinkah asa yang runtuh ‘kan kembali teguh?. Nak bagi 5 sebenarnye tapi lama sangat Zariff dengan Arissa duk berteka teki tentang perasaan diorang so bagi 4Ingatkan watak Nabila sama macam dalam cerita lain yang menyibuk nak kahwin dengan hero walaupun tahu hero dah kahwin tapi rupanya tak Mak Zariff pun bukanlah seorang yang mementingkan status Insight Guide Scotland langsung dengan perubahan Zariff Lebih Darwin and Politics lebih The Infertility Cure The Ancient Chinese Wellness Program for Getting Pregnant and Having Healthy Babies layak buat Zariff“Mungkinkah hati yang mati ‘kan bernafas kembali“Mungkinkah rasa yang hilang ‘kan mencari jalan pulang“Mungkinkah asa yang runtuh ‘kan kembali teguh?. Nak bagi 5 sebenarnye tapi The Sheikh Crowns His Virgin Billionaires at the Altar #3 lama sangat Zariff dengan Arissa duk berteka teki tentang perasaan diorang so bagi 4Ingatkan watak Nabila sama macam dalam cerita On the Run Fugitive Life in an American City lain yang menyibuk nak kahwin dengan hero walaupun tahu hero dah kahwin tapi rupanya tak Mak Zariff pun bukanlah seorang yang mementingkan status

Hanni Ramsul Ó 1 CHARACTERS

CHARACTERS Ñ Mungkinkah Hanni Ramsul Ó 1 CHARACTERS REVIEW ´ YESHLER.RU Ó Hanni Ramsul Arisa mencintai Radhi sepenuh hati tetapi cintanya hanya membawa sengsara Menjadi isteri kepada seorang lelaki yang tidak bertanggungjawab membuat dia serik untuk jatuh cinta lagi Dengan payah dia meminta meminta perpisahanZariff pula seorang lelaki yang tidak pernah percaya pada cinta Kesukaannya berpelesiran dengan wanita wanita cantik Bukan cinta yang dicari tetapi keseronokan menghabiskan masa bersama si jelita yang manjaPertemuan secara tidak sengaja dengan Arisa tanpa dia sedari telah mengubah keseluruhan gaya hidupnya Beberapa pertemuan yang tidak disengajakan berakhir apabila Arisa menjadi calon. Done Puas hati Review Tunggu rajin P 17 03 2014 Setelah sekian lama menanti akhirnya muncul juga karya kelima penulis ini Saya setuju dengan pendapat seorang teman yang mengatakan bahawa kita jarang bertemu watak antagonis lelaki dalam sesebuah karya Kali ni bukan setakat seorang ramai pula tu HishRadhiPerkahwinannya dengan Arisa hanya membahagiakan di permulaan Selepas beberapa bulan kemudiannya Radhi mula memeras wang Arisa Atas keyakinan yang Radhi akan berubah Arisa mendiamkan perbuatan Radhi sehinggalah mereka terpaksa berpindah ke rumah keluarga Arisa kerana tak mampu hendak membayar sewa rumah Belang Radhi terbongkar jua akhirnya Namun Radhi tak pernah kisah malah masih tega menyusahkan Arisa dan keluarganya Sanggup pula berkahwin kali kedua walaupun dah nyata tak mampu nak menyara keluarga Untuk melepaskan Arisa Radhi meminta sejumlah wang untuk tebus talak Tiada pilihan lain Arisa terpaksa menebalkan muka meminjam wang daripada Encik Karim majikannya KarimMajikan Arisa ini memang nampak baik Bila tahu Arisa dalam kesusahan dia tak keberatan membantu Sejumlah wang dipinjamkan kepada Arisa untuk membolehkan Arisa membebaskan diri daripada ikatan perkahwinannya Namun siapa sangka kebaikan majikan Arisa ini dipergunakan oleh Radhi untuk memeras ugut sekaligus memfitnah Arisa Encik Karim pula seolah olah mengiakan hubungan skandal nya dengan Arisa Haish Yang paling menyedihkan bila fitnah yang ditaburkan ini turut menyebabkan ayah kesayangan Arisa meninggal dunia akibat serangan jantung Tertekan dengan situasi dan fitnah yang membelenggu Arisa tekad meletak jawatan dan kebetulan terus ditawarkan peluang pekerjaan di syarikat keluarga ZariffZariffPertemuan pertamanya dengan Arisa membawa impak yang sangat besar dalam hidup Zariff Rantai milik Arisa yang ditemui menguatkan lagi semangat Zariff untuk mencari Arisa Rupanya pencariannya dipermudahkan bila Arisa memohon pekerjaan di syarikatnya Tanpa berfikir panjang permohonan Arisa diterima dan Arisa akan menjadi pembantu peribadinya Bukan senang nak menjinakkan Arisa kerana Arisa bukanlah seperti wanita wanita yang pernah didampinginya sebelum ini Tapi bila mengetahui yang Arisa terbelenggu dengan masalah hutang dengan majikan terdahulu Zariff mula menjalankan misi untuk memiliki Arisa Tersepit dengan hutang dan juga ugutan Zariff Arisa memilih untuk menikahi Zariff semestinya tanpa pengetahuan Puan Zahra ibu Zariff Sungguh pun niat asal Zariff hanyalah untuk memiliki Arisa namun lama kelamaan Zariff akui perasaannya terhadap Arisa Cuma macam mana caranya nak yakinkan Arisa sedangkan Puan Zahra sudah ada rencana untuk menyatukan Zariff dengan NabilaArisaBagi Arisa pula cinta tak membawa apa apa maksud kepada dirinya selain kegagalan dan kesengsaraan Mana tidaknya walaupun dah bercerai Radhi tak jemu jemu menggangu hidupnya Perbuatan Radhi terhadap dirinya dan keluarga bawa impak besar sehingga Arisa jadi keras hati dan kebal dengan pujuk rayu lelaki Perkahwinannya dengan Zariff pula ibarat keluar mulut buaya masuk ke mulut naga Hasrat Zariff untuk memilikinya terpaksa dihalalkan demi untuk melangsaikan hutang Arisa Selagi diperlukan Arisa masih akan bersama Zariff Bila Zarif mula menyedari perasaannya Arisa meragui Sejarah warna warni hidup Zariff terlalu payah untuk disisihkan Ditambah pula dengan perancangan Puan Zahra untuk menyatukan Zarif dengan Nabila menyurutkan paras keyakinan Arisa terhadap luahan perasaan Zariff Mungkinkah hati Arisa yang beku itu bisa dilenturkanKomen saya Memang karya penulis tak pernah menghampakan Walapun berpaksikan plot perkahwinan tanpa rela garapan penulis berjaya buat kita rasa tak jemu dengan cerita yang sama berulang kali Gaya bahasa yang biasa dan tak terlampau berbunga buat kita senang nak menghadam cerita Satu perkara tentang karya penulis ni yang saya suka adalah penggunaan nama nama biasa atau nama golongan marhaen bak kata Airina untuk watak watak dalam kisah kisah yang dilakarkan Takdelah sampai tergeliat lidah nak menyebut nama watak kan P Dan satu lagi saya suka metafora penulis dalam menzahirkan adegan terlebih gulanya Yang terlampau tak jadi terlampau okay Macam tengok cerita Melayu dulu dululah lepas adegan pelakon wanita dan lelaki duduk berdua tiba tiba muncul gambar rumput atau daun dengan titis embun Ohh diorang berborak sampai pagi rupanya Hahaha Itu pemikiran kanak kanak seusia saya masa itulah P Eh panjang pula komennya Hahah Tahniah dan terima kasih diucapkan buat Kak Hanni Ramsul Puas hati walaupun buku cuma terbit setahun sekali Moga dikurniakan ilham yang lebih mantap untuk karya karya yang akan datang

  • Paperback
  • 926
  • Mungkinkah
  • Hanni Ramsul
  • Malay
  • 15 July 2019
  • null